4 Febrer 2020

Curiositats

Els robots, automàtics com no, tenen els seus principis i els seus secrets. En aquest apartat us ensenyarem 5 curiositats que potser us interessen sobre el treball que feu o per introduir-vos en el món dels robots:

1. El primer robot humanoide del món s’anomenava Elektro i els va construir la Westinghouse en 1939. Era una màquina de dos metres que comptava amb un enregistrament de 700 paraules per a que l’artefacte simulés que establia una conversa.

Elektro the Robot

2. El terme robot es deriva de la paraula txeca «robota», que significa «treball forçós». La utilitza per primera vegada l’escriptor de ciència ficció Karel Čapek en la seva obra dramàtica R.O.R. (Robots Universals Rossum), per designar unes màquines pensants que es revolten i acaben per matar el seu creador.

3. Durant el Renaixement, el famós artista Leonardo da Vinci va dissenyar alguns esbossos d’una màquina cuirassada amb forma humanoide. Una versió en miniatura i més funcional ha estat construïda per un científic de la NASA per ajudar a la futura colonització a Mart.

4. Entre els robots més extraordinaris construïts en aquest segle es compta ASIMO, un robot humanoide creat per l’empresa Honda que és capaç d’aprendre com un nen. Pot córrer, llançar una pilota, ballar, fer moviments fluids i fins i tot, sostenir una conversa.

ASIMO

5. El fundador de l’Institut de Robòtica de la Universitat de Carnegie Mellons, Hans Moravec, ha predit que per a l’any 2040 els robots s’independitzaran de l’ésser humà. Considera que aquestes màquines pensants podrien reemplaçar l’home en moltes tasques i arribar a manejar la societat més eficients que els seus creadors. Les opinions sobre el futur dels robots són molt polèmiques. Uns argumenten que sempre constituiran les nostres eines, altres que seran la fi de la societat com l’hem concebut. En qualsevol cas, són part de el desenvolupament tecnològic de l’home i demostren el valor de la ciència i de el pensament humà.

Encara sense formar part dels robots Tranding Automàtics, aquestes característiques o curiositats, parteixen d’una versió de robot, per tant, també els afecta aquestes curioses dades.